Rustig opgestaan vandaag, we hebben een rit van zo’n 200 km vandaag, in twee blokjes. Eerst tot het Maine Lobster Festival en van daar naar de volgende camping bij Freeport. Het is een mooie rit langs de grillige kust van Maine, waar héél veel water van het land de zee instroomt, of de zee het land instroomt...het is allemaal wat ingewikkeld, maar wel héél mooi. Weer bloedheet vandaag, al 33 graden voor de middag.

In Rockland parkeren we aan de Ocean Side Highschool waar we een shuttle kunnen nemen naar het festival. Super efficiënt alweer, je moet het die Amerikanen toch nageven hoor. Het festival is veel bescheidener dan ik in gedachten had. Houdt het midden tussen de Bouwkermis en een kleine jaarmarkt. Er worden wel Lobsters gekookt, maar niet in de Asterix ketels die ik in mijn fantasie had voorgesteld. Maar was een leuk stopje én we hebben in een echte schoolbus gereden! Is misschien stom, maar voor ons is dat toch een redelijk Amerikaans icoon, dus dat was het toppertje van de dag!

Daarna nog een gemoedelijk ritje naar de campground. Bij het inchecken dacht ik: tiens, wat een bekend gezicht heeft die man achter de comptoir...en wat spreekt die gek... Blijken we op een Amish campground te staan en die mannen hun gezicht is nogal...herkenbaar zeg maar. Onze RV staat op Mercy Lane, net naast Joy Avenue en wat verderop heb je Faith Circle. Enfin, onze zielen zijn in goede handen. Vanavond gaan we voor het eerst op de hele trip eens lekker Amerikaans een vuurtje stoken. Dat werd tijd!