Vroeg uit de veren deze ochtend, want we moeten om 8u in Bar Harbor zijn voor een Whale watching trip in de baai van Maine. We hebben gisteren een taxi besteld om ons op te pikken, want het schijnt er een hel te zijn om te parkeren, en al zeker met een RV. De taxichauffeur is een dame die zo breed is dat ze haar gordel niet aankrijgt en heeft nog twee hondjes mee - van die pluizenbollen, maar dan van het smerige soort die heel de tijd op, onder, over, alles kruipen en springen. Gelukkig staat er nog een ouderwets covid-scherm tussen voor en achterbank en komen die mormels niet naar achter. Verder heel vlot ritje!

We schepen meteen in en krijgen dan een heeeeeele lange uitleg over het weer en de zee en zeeziekte enzovoort enzovaart. Om kort te gaan, ze voorspellen wat mist en wie nu van de boot wil, mag nog van gedacht veranderen en uitstappen. We nemen het zekere voor het onzekere, zo erg zal het wel niet zijn...

Maar we zijn nog niet goed en wel uit het zicht van de kust en komen al in fameuze damp terecht. Na bijna twee uur goed doorvaren bereiken we de rijke voedselgronden waar walvissen graag komen fourageren. Daar leggen ze de boot dan stil en speuren maar. Ik heb nog nooit van mijn leven zo’n schone stille plek gezien. Op 50 mijl van de kust, intussen al in Canadese wateren, volledig platte zee en alleen maar stilte. En 200 man met ingehouden adem wachtend op die walvis die uit het niets zal opdoemen.

Die walvis had helaas geen goesting vandaag en er was alleen een dikke zeerob die zich verwaardigde om even zijn neus boven de waterspiegel te steken. Na een uur dobberen in de mooiste erwtensoep van de wereld ging het weer fullspeed terug naar de kust. Een dikke vijf uur weggeweest, een paar robben en een paar Minke whales kunnen spotten (kleinere soort en enkel vinnetjes gezien) en dat was het dan voor de Whale Watching. Gelukkig vonden we het alledrie sowieso een hele mooie ervaring, zelfs zonder de reuzen van de zee. En hé, we hebben een voucher gekregen om een andere keer opnieuw te proberen. Drie jaar geldig... Dus wie in de richting van Maine gaat de komende tijd, laat maar iets weten!

Daarna nog wat geshopt in Bar Harbor (Blankenberge met schone architectuur), met de gratis eilandshuttle naar huis en rechtover de camprgound : kreeften eten part two!