Vandaag op het gemakje opgestaan, we hebben maar 100 km te gaan. Dat is een gelegenheid om nog eens langs de kleine baantjes te rijden. Eerste stop is Washington Depot, het dorpje waar de scenaristen van Gilmore Girls zich op gebaseerd hebben (I’m an addict) om de Connecticut sfeer weer te geven. Het is inderdaad pittoresk, maar wel wat slaperig. We doen een wandelingetje, kopen een flesje lokale wijn en beginnen stilaan de frigo een beetje leeg te eten. Het einde komt in zicht.

Daarna doorkruisen we langs plattelandswegen de rest van de staat om weer in NY State in te rijden. Hier wonen mensen met geld. Heel veel geld. Alsof ze elke dag met een stofzuiger doorrijden. We steken de Hudson over die hier al magistraal breed is en spotten gigantische mansions van rijke New Yorkse industriëlen die hier hun zomers doorbrengen.

De camping kan geen groter contrast zijn, het is met stip de minst charmante die we op de hele reis hebben gehad. Maar er zou een beer zijn, dus daar hoop ik vanavond toch (van op veilige afstand) een glimp van op te vangen. Ik mocht vandaag ook voor het eerst eens een stukje met de camper rijden, nadat mijn reisgenoten eerst een pamperke hadden aangedaan, voor de schrik. Vlekkeloos verlopen. Uiteraard. Maar na de eerste point de vue wou Koen toch weer overnemen.

Morgen gaan we naar Woodstock! Legendarische afsluiter van de reis.