Onze laatste volledige camperdag en richting zuiden is de opdracht. We moeten een beetje in de buurt van Newark geraken, omdat we de camper daar morgen voor 11u proper en leeg moeten afleveren. Dat wil dus zeggen, met alle valiezen gepakt, alle kasten leeg, binnenkant geveegd etc. In de buurt van Newark zijn niet veel opties of ze zijn heel duur. Zo is er eentje waar je een ferry naar New York kan nemen op 2 minuten wandelen. Het is uitnodigend: de laatste avond om het af te leren nog een paar uurtjes naar NYC... maar een plek kost daar 150 dollar voor een nacht. De goesting was rap over.

Ik had op voorhand een back-up vastgelegd op een uurtje rijden van de drop-off plek, midden in natuur en very basic en dat was dus snel beslist (kostte 30 dollar). Dat lijkt ook niet goedkoop, maar dat is op de meeste plaatsen het minimum als je ook ergens je afvalwater willen kunnen dumpen ( wat standaard 20 dollar kost en in de kampplaats wél is inbegrepen). De goedkoopste camping die we gedaan hebben was 25 dollar en dan heb je alleen een toiletblok, zelfs geen douches vlakbij.

Onderweg bezoeken we nog de Vanderbilt Mansion aan de Hudson en rijden dan rustig door naar de laatste kampplaats. Waar ik dikke vette rust hoopte te vinden kregen we een Hardrock Friday Night Fest, dus dat verteerde nogal moeilijk. Na een uurtje of twee toch gaan vragen of het stiller mocht, was geen probleem, ging gewoon helemaal uit. Het waren al oude rockers...

Verder valiezen ingepakt en dan taptoe voor de laatste nacht.